6 Mart 2015 Cuma

PRATİK BİLGİ.. (Makarna)







Daha lezzetli ve iyi sonuç alacağınız makarnalar içi hafif sert dışı yumuşamış (aldante) kıvamında pişmiş olmalıdır.Ve makarnanızın nişastalı suyundan 1 bardak her zaman ayırırsanız sosunuza lezze kattığı gibi yoğunluk sağlar.Ve ben makarna pişirirken içine yağ eklemem! Neden mi? Benim deneyimim odur ki makarna suyuna eklenen yağ ile makarna taneleri birbirine yapışmaz lakin sosuna da tutunmaz ve tabağın dibine çöker.Yani o lezzetli sosu makarnanın hamuru çekmez.Benim fikrimdirki makarnayı her zaman yemeden yarım saatönce pişirin ve tüketin.O ilk göz alıcılığı ve lezzeti bambaşka olacaktır.

3 Mart 2015 Salı

PRATİK BİLGİ.. (Et)



Etlerinizi evde ızgara ederken veya tavada kızartırken kullanacağınız tavanızın iyice ısındığından emin olmalısınız ve sulu sulu bir et yemek istiyorsanız etleri çok çevirmeyinki o lezzetli su tavaya akarak sizinde kuru ve sert bir et yemenize sebep olmasın
.

1 Mart 2015 Pazar

PRATİK BİLGİ.. (Mantar)



Mantarların neredeyse %90 ı sudur.O nedenle sote yemeklerinde mantarların daha diri durmasını istiyorsanız mantarınızı tuzlamadan çok yüksek ateşte tava ısındıktan sonra sotelemeniz gerekmektedir. Veya doğradığınız mantarlarınızı pişirmeden 5 dk önce limonlu suda bekleterekte pişerken hem beyaz hem diri kalmasını sağlayabilirsiniz.