11 Mart 2015 Çarşamba

COLESLAW SALATA- KEREVİZ VE LAHANANIN AMERİKAN TARZI!

   
Coleslaw salata California'da,New Yorkta ister sandviçin arasında ister barbekü menünün yanında neredeyse açtığınız her kapıdan çıkabilecek bir salata. Başta damağıma şekerli gibi gelse de bu salata eğer kızarmış bir tavuk yiyorsam veya kendi hazırladığım hamburgeri benim vazgeçilmezimdir.Malzemeleri ekleyip çıkarabileceğiniz bir salata olduğu doğrudur :)

Malzemeler:

2 adet havuç
1 kase doğranmış beyaz lahana(yoksa kırmızı da olabilir)
1 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy elma 
1 adet orta boy soğan
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sirke(üzüm-elma-beyaz şarap sirkesi vs.)
Mayonez (7-8 yemek kaşığı)
Hardal (2 yemek kaşığı)
Tuz,k.biber

Yapılışı:

Havuçları soyup rendeleyelim.Kerevizleri de lifli kısmından ayrılana kadar derince soyup kerevizleri de rendeden geçirelim.1 soğanı küçük doğrayalım.Ve elmaları rendelemek yerine özenle ince kibrit taneleri gibi doğrayalım. Rendeleyerekte olabilir lakin lezzetle baskınlık yerine diğer konuklarla eşit lezzette damağa değmeli.Ve rendelediğimiz malzemelere ilkin limon suyunu sıkalım.Kararmasını önlemek için.Mayonez ve hardalı karıştırdıktan sonra malzemelere ekleyelim ve sirkeyi de lezzet test yaparak adım adım koyalım.Tuz ve biberi ekledikten sonra malzemeleri harmanlayalım ve salata sunuma hazır.

PÜF NOKTALAR:

Bu salata aslında sadece havuç lahana,soğan ve mayonezle de yapılabilir. Bu benim yorumum ve kendisini usta ellerden tanıdığım şeklidir. Siz bu saydığım ana malzemelerle de damağınıza uydurabilirsiniz.Kerevizi çocuklarınıza böyle de sevdirebilirsiniz.Eğer yoğun bir tat sevmiyorsanız mayonez ve hardal sosunu süt ile de açabilirsiniz.Böylece daha sulu ve hafif bir salata da yiyebilirsiniz.Sebze ölçüm doğrudur lakin sosları eklerken limonunuz büyük olabilir veya kaşığınız küçük olabilir. Sonuçta sirkeden ağırlaşmamış,hardalla acılaşmamış,şekeri fazla kaçmamış makul bir lezzet yakalamak önemli standart için...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder