28 Ocak 2015 Çarşamba

QUESADİLLA -İŞTAH AÇAN KAHVALTI FİKİRLERİ

QUESADİLLA (İSPANYA)










MALZEMELER:

Tortilla ekmekleri (kepekli veya beyaz marketlerde poşetli lavaşlar)
Pastırma (ince dilim)
Beyaz peynir (ufalanmış)
Kaşar (ince dilim)
1 adet orta boy domates (yuvarlak ve ince dilimlenmiş)
Kekik

YAPILIŞI:

Bir adet torttilla ekmeğinin yarısına önce pastırmaları üstüne kaşarları,domates dilimlerini ve sonra ufalanmış beyaz peynirleri ekleyelim ve ekmeğin boş kalan diğer yarısını dolu olan tarafın üstüne kapatalım. Yani resimdeki gibi yarım ay veya katmer gözleme şeklinde olmalıdır. Ve teflon tava,seramik tava da olabilir önce bir yarısını sonrada diğer yarısını çıtır çıtır olana kadar pişirelim.Üçgen şeklinde dilimleyip servis edelim.

PÜF NOKTALAR:

Ürünlerin sırası neden mi böyle? Benim düşüncem şöyledir : Pastırma ince olan ekmeğimizin tavaya yakın tarafına koyduğumuzda hem pişmesini sağlarız hemde üstündeki kaşarla kaplanmış olur. Ve bu lezzet demir döküm ızgara tavanız varsa yağlanmış ızgara tavada lezzeti kat be kat artırılabilir.Ayrıca aşırı malzeme koyarsak pişirirken zorlanırız ve uzun süre soğumasını beklemek zorunda kalırız.Tarif doğru uygulandığında hem yapımı çok kolay olur hem de değişik bir lezzet ile buluşmuş oluruz.AFİYET OLSUN :) 


Quesadilla, tortillanın içine başlıca peynir olmak üzere bir çok malzemenin doldurulması ile yapılan yemektir.Yarım ay şeklinde yapılır.Adını, İspanyolcada peynir anlamına gelen queso sözcüğünden almaktadır.


Çeşitlerini yapmaktan ve yemekten çok ama çok keyif aldığım quesedillanın en sevdiğim hali peynirli olanıdır.
Evde bir akadaşımla çay içerken yapıp gururla sunduğum yegane tariflerden.Farklı,çekici...Günün her saatinde mutlaka siz de istediğiniz içlerle deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder