Merhaba
Günaydın.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
TAHİNLİ BAZLAMA (KAYSERİ)
Malzemeler:
Bakınız: Bazlama hamuru
Yarım çay bardağı tahin
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bazlama hamurlarımızı büyük servis tabakları boyutunda
açalım. Bir yandan da tereyağını ocakta erittikten sonra içine tahin ekleyelim
ve altını kapatalım. Açtığımız hamurlarımızın içine karışımdan sürelim güzelce
her tarafına gelecek şekilde. Sonra da hamuru yavaşça rulo şeklinde kıvırmaya
başlayalım.Rulo yaptığımız hamuru
uçlarından tutarak biraz esnetelim vehamuru kıvıralım. Esnetip
kıvırdığımız hamuru gül böreğine benzeyecek şekilde kendi etrafında dönderelim.
Mümkünse işlem görmüş hamurumuzu buzdolabında 20 dk kadar dinlendirdikten sonra
hafif un serperek tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açalım ve orta ateşte
güzelce nar gibikızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
PÜF NOKTALAR:
Hamuru buzdolabunda dinlendirmek önemlidir. Bu işlem
hamurumuzun içine koyduğumuz tereyağının soğumasını sağlar bu da bize
hamurumuzu tekrar açma esnasında yardımcı olur. Ayrıca dinlendikçe tereyağı ile
birleşen hamur piştiğinde tel tel bir katmer olur.Kayseri yöresine özgü bu
bazlama çeşidi içine şeker,susam ,haşhaş eklenerek de tatlı bir çeşit
sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder