27 Ocak 2015 Salı

TAHİNLİ BAZLAMA (KAYSERİ)

Merhaba
Günaydın.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.

TAHİNLİ BAZLAMA (KAYSERİ)

Malzemeler:

Bakınız: Bazlama hamuru
Yarım çay bardağı tahin
3-4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Bazlama hamurlarımızı büyük servis tabakları boyutunda açalım. Bir yandan da tereyağını ocakta erittikten sonra içine tahin ekleyelim ve altını kapatalım. Açtığımız hamurlarımızın içine karışımdan sürelim güzelce her tarafına gelecek şekilde. Sonra da hamuru yavaşça rulo şeklinde kıvırmaya başlayalım.Rulo yaptığımız hamuru  uçlarından tutarak biraz esnetelim vehamuru kıvıralım. Esnetip kıvırdığımız hamuru gül böreğine benzeyecek şekilde kendi etrafında dönderelim. Mümkünse işlem görmüş hamurumuzu buzdolabında 20 dk kadar dinlendirdikten sonra hafif un serperek tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açalım ve orta ateşte güzelce nar gibikızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALAR:
Hamuru buzdolabunda dinlendirmek önemlidir. Bu işlem hamurumuzun içine koyduğumuz tereyağının soğumasını sağlar bu da bize hamurumuzu tekrar açma esnasında yardımcı olur. Ayrıca dinlendikçe tereyağı ile birleşen hamur piştiğinde tel tel bir katmer olur.Kayseri yöresine özgü bu bazlama çeşidi içine şeker,susam ,haşhaş eklenerek de tatlı bir çeşit sunulabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder