1 Şubat 2015 Pazar

Zahterli(Taze Kekik) Haşlanmış Yumurta Salatası (Antakya)


Bugünkü tarifim doyurucu,göz alıcı bir tarif. Haşlanmış yumurtayı bu şekilde yemek aklınıza geldi mi bilmem lakin bizim oralarda hafta sonları kahvaltı için ciğerci ya da tantuniciye gitmek adetler arasında yer aldığından ''soğanlı yumurta mı olur?'' diyenler de çıkabilir aramızdan. Lakin Mersin,Adana,Hatay,Antep yöresinde sabah kahvaltısında soğan,kimyon,karabiber,pulbiber görülmesi hep muhtemeldir. Antakya,Antep yöresinin olmazsa olmazı Zahter’i ben bugün bu şekilde kullandım lakin dilerseniz yumurtayı çıkarıp 2 adet domatesle de harika bir salataya dönüştürebilirsiniz.Mideye ve bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen zahter bizim yöremizin olmazsa olmazıdır.Siz de eksik etmeyin derim.

Malzemeler:
3-4 adet haşlanmış yumurta
1 tutam zahter
2 dal yeşil soğan
1 kaç tutam maydanoz
Tuz
Kimyon (toz)
Pul biber

Yapılışı:
Yumurtaları 8 dk kaynatın ve güzelce soyun.Önce ikiye sonra sonra her dilimi de iki parçaya bölün.(1 yumurta 4 dilim gibi) Zahter,maydanoz,yeşil soğanı küçük kıyın.1-2 yemek kaşığı zeytin yağı ekledikten sonra baharatları da ekleyip bütün malzemeyi çok zedelemeden kaşık yardımıyla karıştırın.

Püf Noktalar:
Yumurtalariçin dk tutun ve rahat soyulması için haşlanma suyuna tuz ekleyin ve soğuk sudan geçirin. Baharatlar konusunda dikkatli olalalımki yumurta salatamız baharata boğulmasın zira ben bu tarifte zahter öne çıksın isterim.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder