23 Şubat 2015 Pazartesi

İşte size mutfakta işinizi kolaylaştıracak tekniklerden bir kaçı..

HAMUR İŞİ TEKNİKLERİ

1. Sıvı malzemeleri ölçmek için kaşık kullanımı: Sıvıyı ölçü kaşığına tam olarak doldurun ve sonra karıştırma kasesine dökün.
2. Sıvıların ölçü sürahisi ile ölçümü: Temiz bir plastik ölçü veya cam ölçü sürahisi kullanın.Sürahiyi düz bir zemine koyun ve sıvıyı içine boşaltın. Sürahiyi eğin ve doldurduğunuz sıvının tarifte belirtilen miktarda sürahideki çizgiye kadar doldurduğunuzdan emin olun.
3. Unu bardakla veya kaşıkla ölçmek için: Unu kepçeyle alarak ölçü bardağına veya kaşığa boşaltın.Ölçü bardağı veya kaşığını un kabının üstünde tutun ve yüzeyini düzeltin.
4. Kuru karışımları ölçmek için kaşık kullanımı: Kaşığı karışımla doldurun.Kaşığın kenarlarından taşan kısımlarını alarak kaşığın yüzeyini düzeltin,bunu bir bıçağın tersini kullanarak yapabilirsiniz.
5. Tereyağının veya margarinin ölçümü: Keskin bir bıçakla kesip tartın veya yağın ambalaj kağıdının üzerindeki miktarı belirtilen işaretlerden yararlanarak tarifte belirtilen miktarda kesin.
6. Dikdörtgen ya da kare kek tepsileri için: Kağıdı serin ve tepsinin köşelerini rahatça kapatacak şekilde tırnak uçlarınızla kırıştırın.Sonra en alta gelecek kağıdı bastırarak yayın.
7. Çörek tepsisi kullanılırken: İstenilen ölçülerde kağıt kalıplar kullanın ya da tepsileri yağladıktan (margarinle) sonra unlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder