24 Şubat 2015 Salı

LEZİZ FRİZBİLER (PİZZA)


PİZZA:

Malzemeler:
500 gr sade un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
300 ml ılık su (1 su bar.+1/3 su bardağı)
65-125 ml sızma zeytinyağı (4-5 yemek kaşığı da olabilir)
Üzerine domates sosu, rendelenmiş peynir, zeytin,maydonoz ve nane gibi yeşillikler…



Yapılışı:
* Unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyin. Ortasında bir çukur açın ve mayayı,suyu ve 2 çorba kaşığı z.yağını ekleyin.
* Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun.Hamur toparlanınca unlanmış olan tezgaha alın ve esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
* Temiz bir kaseyi zeytinyağı ile yağlayın ve yoğurduğunuz hamuru kaseye alığ her yeri yağlanana kadar tepside çevirip sonra üstüne bir folyo,streç veya torba ile örtün ve ılık bir yerde hacmi 2 katına çıkana kadar bekleyin(45 dk).
* Mayalanmış hamuru iki bezeye ayırın ve her bezeyi 25 cm çaıpında yuvarlak şeklinde açın ve eliniz yardımıyla hafifçe de çekiştirerek hamuru açın.
* İki pizza tepsisi yağlayın ve kenarlarını yağlayın şimdiden ve üst kısmına da malzemeleri yerleştirip 200 derece fırında 10-12 dk pişirin.


PÜF NOKTALAR:
Alt tabana en önce lezzet harcınız sürüleceğinden elinizde domates salçanız varsa hafif su,z.yağı ve kekik ile kıvamını açın püre kıvamında olsun. Püreniz varsa sulandırmaya gerek yok! Bu katmanı çok yoğun olmayacak şekilde alt tabana sürün.Ve zeytin koyacaksanız şimdi koyun ve her yerini kaplayacak kaşardan alt tabakalara biraz koyalımki dilimi ısırdığınızda üstte kurumuş bir taban altta ıslak malzemeler grubu olmasın. ve sosis,sucukları ve doğranmış domates ve mısırlarınızı ve mantarınızı koyun.Pişmeye yakın tepsinizin üzerine yeniden kaşar serperek hafif kızartabilirsiniz. Bir de evde pizza yapıyorsanız size tavsiyem fırının orta bölümünne değil ilkin tepsiyi 5 dklığna alt tabana atmanız.Çünkü pişirilen odun fırınlarda da ve diğerlerinde ısı yoğunlukla alttan geliyor Çıkarmaya yakın üstünün pişmesi için orta rafa alabilirsiniz.Püf noktalarla ulaşmayı istediğiniz lezzeti hele de pizza da yakalayınca sürekli denemek isteyeceğiniz çok güzel,özel bir lezzet şöleni oluyor.Deneyinn ve bana güvenin derim.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder