22 Şubat 2015 Pazar

PANCAKE (PANKEK) :



MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker


YAPILIŞI:
Yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım ve yumurta sarılarını süt ve un ile çırpalım ve bir kapta erittiğmiz tereyağını karışımımıza ekleyelim.Ardından tuz şeker,kabartma tozunu ilave edelim. Ayırdığımız yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.(Bu aşama mikserle olmalı,el brendırıyla değil) Ve bu köpüğü 3 aşamada unlu karışımımıza kaşıkla yedirelim. (burada amaç karışıma hava katmaktır kabarık olması için önemli)Ve hafif ereyağı ile yağlayıp orta ateşte ısıttğımız teflon veya seramik veya demir döküm tavaya kepçe yardımıyla büyüklükte dökelim ve önlü arkalı altın rengi alana kadar pişirelim.


PÜF NOKTALAR:
Buradaki püf noktalar gözalıcı ve gerçek bir pankek yapmak için gerçekten çok önemlidir.Mesela tereyağını yumurta akından sonra ilave ederseniz yumurta aklarını boşuna çırpmış olursunuz çünkü karışımınız söner.Akları en son koymanın amacı kabarık olamsını sağlamaktır.ve tavaya döktüğünüzde köpük gibi bir kıvamın yavaşça tavaya dökülmesidir.Ve acele etmeyin! Pankek tavada kabarıp delik delik olana kadar ve gördüğünüz kısmı da ısıdan katılaşana kadar çevirmeyin.Altı güzelce kızarır böylece.Orta ısı işinizi kolaylaştırır. Yakmadan sakinlikle harika bir pankek yemenizi sağlar ve bulezzeti yaptıktan sonra ister sürülebilir bir peynirle ister fıstık ezmesi ,nutella ya da taze meyveler ile ve yanında tabiki demlenmiş güzel bir kahve ile keyfini çıkarın.Pankekin farklı tarifleri ekşi mayalı olanları ve farklı hazırlanışları vardır.Bu benim yemeyi en sevdiğim ve en güzel sonucu aldığım şeklidir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder