Turtalar ve meyveli pastalarda,zengin ve gevrek bir sonuç almak için hamur tereyağı ya da margarinle hazırlanır. Yağ miktarı fazla olduğunda , pastanın tadı da zengin olur- neredeyse bisküvi hamuru gibi olur,fakat hamuru açmak daha zordur. Hamuru açarken zorlanıyorsanız hamuru bir folyo veya yağlı kağıdın arasında açabilirsiniz veya bir tepsi ile üzerine bastırarak yardım alabilirsiniz. Hamur mutfak robotunda veya elle hazırlanabildiği gibi en önemli noktalardan biri de turta ve pasta hamurlarını çok yoğurmamaktır.Turtaları ve pastaları çok yoğurmak veya karıştırmak içindeki gluteni harekete geçireceğinden pastayı elastik yapar oysaki biz bisküvi gibi olmasına bayılıyoruz!
HEPSİ BİR ARADA KEKLERİ:

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder