24 Şubat 2015 Salı

PÜF NOKTALAR..

Turtalar ve meyveli pastalarda,zengin ve gevrek bir sonuç almak için hamur tereyağı ya da margarinle hazırlanır. Yağ miktarı fazla olduğunda , pastanın tadı da zengin olur- neredeyse bisküvi hamuru gibi olur,fakat hamuru açmak daha zordur. Hamuru açarken zorlanıyorsanız hamuru bir folyo veya yağlı kağıdın arasında açabilirsiniz veya bir tepsi ile üzerine bastırarak yardım alabilirsiniz. Hamur mutfak robotunda veya elle hazırlanabildiği gibi en önemli noktalardan biri de turta ve pasta hamurlarını çok yoğurmamaktır.Turtaları ve pastaları çok yoğurmak veya karıştırmak içindeki gluteni harekete geçireceğinden pastayı elastik yapar oysaki biz bisküvi gibi olmasına bayılıyoruz!







                                                                                    HEPSİ BİR ARADA KEKLERİ:


Çoğu kek, bir kase içinde tüm malzemelerin karıştırıldığı ve iyice çırpıldığı hepsi bir arada yöntemi ile yapılır. Bu karışımı ister mutfak robotunda ister elde çırpılarak hazırlanır.Robot yavaş çalıştırılır ve iyi çırpılırsa sonuçta iyi olacaktır ve dikkat edilmesi gereken en önemli incelik tüm karışımın sadece yumurta sarılarıyla aklarının ayrılmış olması ve yumurta aklarının çırpılarak keke daha sonra yavaşça yedirilmesindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder